mandag 30. januar 2012

Trenger tips

Jeg trenger litt tips fra dere...

En tid fremover vil jeg tilbringe mye tid i Fredrikstad og omegn og håper noen har lyst å tipse meg om fine butikker, steder og ting man bør få med seg. Jeg bor jo selv i Østfold, men kjenner jo ikke til alle de små skattene som skjuler seg overalt i nedre delen av fylket. Selv om jeg skal være utgangspunkt i Fredrikstad, så er det så mye ledig tid at jeg fint kan oppsøke andre deler av nedre delen av fylket... 

Håper noen har lyst å komme med tips... 

Ja og om noen har lyst på en lunsj eller kafetur så er det også bare å skrike ut.... 

Har ikke helt gløden om dagen så det får bli et bilde av en av mine absolutte favoritt blomster... 


fredag 27. januar 2012

drømmer om et kontor

Vi har jo et rom i første etasje som er et kontor, gjesterom og roterom om dagen... Planer er å beholde de to første kategoriene og styrke det siste. Men for å få til det trenger vi å finne en bra innredning av rommet. Så jeg har sittet og tegnet og fantasert litt om hvordan vi kan løse dette. Forslaget som akkurat nå er vinneren er slik:

Planen er å ha kortveggen i rommet (eneste uten vindu eller dør) som arbeidsplass. Her er planen å sette inn et høyskap og benkeskap fra kjøkkeninnredning for å skape en arbeidsplass med god plass til både å jobbe og oppbevaring. I tillegg ønsker jeg å sette opp en hylle eller noe til litt stæsj.
 Den korttavla som er på bilde er egentlig magnettavler. 

 Som dere ser blir det bred skapseksjon på den ene siden og tynt skap/skuff og høyskap på den andre siden. Vider på veggen på den ene siden vil det være en Expedit hylle som allerede står der. 


Her er hylla som kommer mellom arbeidsplass og døra. 


I hjørnet mellom vinduene er det en Billy-hylle med dører som inneholder bøker.
I tillegg ser dere sovesofaen med oppbevaringspuff.  


Slik det ser ut om man ser inn vinduet fra gårdsplassen vår. Tror jeg vil bli veldig godt fornøyd med denne løsningen. Så får vi bare håpe og tro at den kommer på plass til sommeren. 


torsdag 26. januar 2012

Finn funn

Vi har fått hjem et par finn funn de siste dagene.
Det er jo så gøy når man finner noe man får lyst på og som man får kjøpt for en billig penge. 

De to funnene som kom i hus i dag var noen kasser som mannen har kjøpt. Endelig bruksområde for disse er ikke fastbestemt, men det svirrer noen tanker i hodet på hva de kan ende opp som.
Gjenstår jo å se om det er endelig bruksområde eller ikke... 


Dette er min lille skatt fra finn. En utrolig stilig kalender i skinn, hvor man skrur på de "gull" stripene for å endre dag, dato og måned. Planen for denne er enten å ha den på kontoret som skal bli ferdig til sommeren eller så blir det vel en fin plass på den i enten stue eller kjøkken. Digger den i alle fall. 


Jeg har fortsatt finn funn som er reservert men ikke hentet hjem enda... gleder meg til de også er i hus.
Har du funnet noe fint på enten finn eller andre bruktmarkeder i det siste?

tirsdag 24. januar 2012

Huset vårt del 2 - interiør

I går fikk dere presentert huset vårt på utsiden... i dag er det innsiden som skal vises frem.

Planløsningen slik den er på hjemmesiden til Block Watne er slik:
fargebildene av plantegningene er lånt fra Block Watne

Dette er den opprinnelige 1 etasjen slik standardløsningen er. 


Dette er vår løsning på 1 etasjen. Vi har jo da laget tilbygget som fungerer som kjøkkeninngang for oss til hverdags. Så går man inn i vaskerommet som er blitt et stort rom istedenfor et litt mindre rom og en teknisk bod. Kjøkkenet har flyttet døren til vaskerommet og kuttet ut veggen mot stuen. Vi har derimot satt opp en peis som fungerer som romdeler mellom stue og kjøkken. Der kan man også de peisen fra begge sider. I hallen har vi valgt en trapp som er mye bredere enn standard trappen og endret på løsningen med åpent opp. Egentlig går det to søyler ned (på hver side av den sofaen som er tegnet inn) og gulv helt bort til trappen, men vi har valgt et mindre gulv/tak og fjernet stolpene slik at hallen får en mer åpen og lysere opplevelse. 


Dette er den originale 2 etasjen til Block Watne


Nå ser dere litt den endingen vi gjorde med løsningen i hallen for å få mer åpenhet og en lysere løsning. Barnerommene på høyreside har vi ikke gjort noen ting med. TV stuen i annen etasje har i dratt frem veggen slik at det ble en mer hel vegg til vegg-hengt TV enn en liten krok med skråtak osv. Dette har gjort at vi har fått en litt større løsning på soverommet vårt. Der har vi latt være å sette opp den veggen mellom soverommet og omkledningsrommet. Det ga oss flere løsninger for innredning. Vi har endt opp med seng i omkledningsrommet og garderobe i den andre enden og mye gulvplass i midten. 


Vi har gjort en del små endringer i huset og er kjempe fornøyd med disse. Vi har brukt lang tid på valgene vi har gjort og tenkt igjennom hva vi skal bruke rommene til og hva vi skal ha i de ulike rommene. Vi brukte ca 13 mnd på å tegne kjøkkenet fra første tegning til endelig resultat og vi er kjempe fornøyd. Dette er det rommet i huset vi er mest og hver gang vi har fest osv så blir alle sittende på kjøkkenet. Definitivt det rommet vi elsker mest. 

Jeg begynte så vidt å presenterer de ulike rommene i huset her tidligere og det skal jeg fortsette med. Så langt har jeg vist frem stuen ned og kjøkkenet. De neste rommene vil komme i tur og ordne. Om det er noen ønsker om hva jeg skal vise frem først er det bare å komme med det. 

mandag 23. januar 2012

Huset vårt del 1 - Eksteriør

Jeg har stadig fått spørsmål om huset vårt og siden jeg fikk et nytt i dag, så lager jeg et innlegg om huset vårt.

Huset heter Brekkestø og er et hus fra Block Watne. 
I katalogen og på deres hjemmesider er huset presentert slik:
bildene er lånt fra siden til Block Watne



Vi har gjort noen utvendige endringer på huset i forhold til det som er standard. Vi har droppet den inngangen på siden og heller laget et tilbygg på hele kortveggen. Vi har i tillegg valgt å lage et takoverbygg over hovedinngangen. Disse endringene han dere se på våre tegninger og bilder av huset. Tegningene er ikke helt bra, for dette var noe jeg selv ordnet i paint i forbindelse med byggesøknaden på tilbygget. 


Huset slik det ser ut i virkeligheten




Huset med de endringene vi har gjort med huset er det på ca 250 kvm. 
Vi er kjempe fornøyde med endringene vi har gjort ute. Tilbygget har gitt oss en koselig utekrok under tak, samt en veldig praktisk "kjøkkeninngang" som vi bruker til hverdags. Utbygget over hovedinngangen gjør også huset mye koseligere synes vi. I tillegg så har vi også andre lister rundt vinduene enn det Block Watne leverer på husene sine. De har flate lister med pynteklosser, mens vi har 1200 mm brede profilerte lister isteden.






Skattejakten del 2

Det er flere som synes det var dårlig at jeg ikke sa hvor jeg fant skattene mine. Okey da.... jeg skal fortelle det til dere, men ikke si noe videre da. Etter at vi flyttet inn for snart tre år siden hadde vi jo mye overskuddsvarer som vi ikke trengte der og da og satte alt av bokser på loftet i garasjen. Da jeg ryddet der i fjor høst kom jeg over flere bokser med ting jeg egentlig skulle hatt inne merket jeg.
Deriblant det gamle sølvtøyet og det som vises i dagens innlegg. 

Tenkte jeg skulle vise dere de andre små skattene jeg fant. 
Nemlig noen flotte gamle skrin, noen tomme og noen med innhold. 

Dette skrinet er et gammelt treskrin  med flotte detaljer.
Akkurat dette skrinet var tomt, men flott innvendig, dekket av silkestoff.



Det andre skrinet var et gammelt skrin med rosemønster. Under fant jeg et brennmerke og jeg mistenker at det er min oldemor som har laget dette skrinet i 1898. Uansett veldig morsomt med et slikt gammelt skrin.



Til slutt skal dere få se selve kromtoppen av funnet. 

Dette er et nydelig treskrin som inneholdt masse fint. 


Innvending er det et flott innrammet speil 


Og forskjellige pynteting og syting. De to små like rundingene øverst i hvert hjørne er også speil og et broderi i midten. Dessverre er den originale saksen borte, og blitt erstattet med en annen gammel sølvsaks.


Øverste delen kan løftes ut og under her lå det masse flott.


Et lite oversiktsbilde over innholdet


To flotte pyntenåler med perle på og et bilde av eieren av skrinet. Min tipp tipp oldermor Sofie som levde mellom 1850 og 1900, så det er et virkelig gammelt skrin.


Det andre som lå oppe i skrinet var to flotte gamle hefter med mønster, et flott brodert og papirutskåret hefte med stoff inni til å ha nåler, en gammel liten trådsnelle og et lite oppbevaringsboks til ring. Et silke lommetørkle med broderi på og to ting jeg er litt usikker på hva ble brukt til. Den ene er laget av treverk og den andre av elfenben. Utrolig morsomt å ta vare på for ettertiden. 



fredag 20. januar 2012

titt tei

borte borte titt tei... Nei da vi er jo litt eldre enn det.

Men føler at det har vært litt slik etter å ha vært borte så lenge nå. Noen ganger skjer det så mye at man ikke klarer å få tid til alt. Men nå er jeg i alle fall litt mer tilbake igjen.

I dag har jeg vært innom Kremmerhuset og de hadde jo fått inn så mye fint.
Jeg måtte ha med meg et lite skilt hjem. Dette skiltet har nå fått plass i hallen hjemme. Det passer perfekt inn i hjemmet vårt for klere påstår at familien vår er gal og at det er et galehus jos oss.


I vinduet på kjøkkenet står det et flott gammelt norges glass.
Et ganske vanlig innslag i norske blogger. I akkurat dette glasset står det noen gamle sølv gafler.
Heller ikke noe uvanlig fenomen hos mange bloggere.


Jeg kom plutselig på at jeg hadde en del gammelt sølvtøy som jeg ikke hadde sett etter flyttingen for snart 3 år siden, men så kom jeg plutselig på hvor det lå... Selvfølgelig måtte det jo da få lov til å komme frem fra sitt mørke hjemmested... uten at jeg skal si hvor det var... litt flaut nemlig.
Men det som jeg synes er så fint og spesielt med mine vakre gafler er at dette er en bryllupsgave til min bestefars onkel. De har gravert datoen 24.11.1921 og på fremsiden en stor flott N for etternavnet. Som dere ser er de ikke pusset eller noe, men det er jo nettopp det som er noe av sjarmen...
å vise at de er gamle og blitt litt svarte i sølvet. Gaflene er jo bare så vakre!


Fant også frem noen andre flotte god biter fra gamledager som lå gjemt på samme sted.
Disse skal jeg vise dere en annen dag.

Har du noen "glemte" skatter gjemt i huset et sted ???

søndag 15. januar 2012

Et vellykket bloggtreff

Gårsdagens bloggtreff var fantastisk bra...
Tusen takk til Mona, Lise og Kjersti for den fantastiske jobben de har gjort i forbinnelse med gårsdagens arrangement. De hadde ordnet avtale med kjempe flotte Wilmas Hus, skaffet masse flotte sponsorer til både goddiebags og gevinster... så mange at alle vant hver sin ting.

De flotte vertinnene våre


En lekker trollhassel med masse flotte stjerner. Lekker!


En utrolig lekker tallerkenhylle. Fantes i mange lekre farger, samt hvit.


En del av de flotte bloggdamene jeg tilbragte kvelden med


Et pyntet De Luna med masse rosa goddibags for alle bloggerne


Innholdet i goodiebagen. Masse flott lesestoff, litt pynt, litt godt osv.
Så flinke dere har vært jenter


Jeg hadde en utrolig koselig kveld i går og ble kjente mange veldig koselige jenter.
Jeg vant noen flotte veggord som jeg skal lage et eget innlegg om litt senere.
Det ene er allerede på plass i husets hjerte.

Gleder meg allerede til neste gang jeg skal på treff.

lørdag 14. januar 2012

Endelig...

... er bloggtreffdagen her....

Jeg gleder meg kjempe masse.
I går la Størstepia ut en sak på bloggen sin med kollasje over sponsorer til treffet.  Jeg har lånt den for å vise dere alle hvor stor jobbe jentene har lagt ned i forkant av treffet. 


Er jo ikke rart man gleder seg til treff når man skal treffe så mange andre blogginteresserte jenter.
Dette blir en knall kveld!

fredag 13. januar 2012

Personlig ting

I dag kom endelig min personlige almanakk... Er så fornøyd med den.
Jeg bestilte den fra Personligalmanakk  og der har man så mange ulike valg og muligheter for å gjøre din almanakk så personlig som mulig. Jeg valgte et rosa og litt feminint utseende i år.

Inne i almanakken har jeg også valgt et rosa tema. Har plutselig fått litt dilla på rosa... Aner ikke hvorfor for jeg har aldri vært rosajente før, men en gang må man kanskje starte :o)


Neste år skal jeg garantert ha en slik almanakk igjen. Kanskje enda mer personlig da, men eget bilde på forsiden osv. Kan virkelig anbefale alle sammen en slik lekker liten sak.


torsdag 12. januar 2012

Herlige hjem

I kveld koser jeg meg i sofaen.... alene hjemme og med Herlige hjem på skjermen.

Bildet er lånt av Jotuns hjemmesider

 
Skal du se på Herlige hjem i kveld?

Veldig snart blogtreff

Nå nærmer det seg virkelig lørdag og bloggtreff i Fredrikstad.  Jeg gleder meg kjempe masse til en koselig kveld med ca 50 andre bloggjenter. Det må jo bare bli koselig det.

Treffet starter hos Wilmas Hus. Dette er en stor og spennende interiør og gavebutikk i gågata i Fredrikstad. Der finner man ting til hus og hjem fra mange flotte leverandører.


Etter det går turen til De Luna på bryggekanten for hyggelig kveld med litt mat og drikke.

Gleder meg til å bli kjent med noen flotte bloggere.


onsdag 11. januar 2012

Litt farge

Litt farge er fint å få inn i hjemmet nå som julen er ute og man ser fremover mot lysere tider. Det er jo tydeligvis ingen grunn til å vente på denne vinteren jeg gjerne skulle hatt besøk av. Noen tv-program er jo kjent for å brukde mye farger og kanskje i litt annen skala enn det jeg ville brukt...
derfor klarer jeg med litt farger i denne runden ja.

Derfor ble svaret flytte inn tre primulaer på kjøkkenet vårt.
Det bar en koselig kontraskt til det hvite kjøkkenet og de hvite flisene.


Primula er en veldig vårlig blomst for meg.
Litt sånn bestemor aktig, men det har jeg fått mer og mer sansen for med årene.


Ellers er det onsdag og det betyr en aktiv ettermiddag her i huset.
Får starte forbredelsene allerede nå så kommer man i mål med alt.

tirsdag 10. januar 2012

TV stund hos meg

Da er det tirsdagskveld og da ser jeg selvfølgelig på Tid for hjem


Ser du på denne gjengen?


Vårt drømmebryllup

Maia med bloggen {fabelaktig} har en utfordring gående, vis meg ditt drømmebryllup.  Vi giftet oss for 2,5 år siden og hadde virkelig et drømmebryllup, derfor vil jeg vise noen bilder fra det.

Bryllupet ble arrangert i Eidsberg Kirke


Transportmiddelet for et gårdsbryllup var selvfølgelig hest og vogn.


Bryllpet ble holdt hjemme på gården som er midt barndomshjem. Vi hadde satt opp et stort partytelt på 180 kvm, pyntet med bjørke trær, hjertekranser i taket og på stativer. Bordene var pyntet med lillaløper som var gjennomgangstema i bryllupet vårt, sammen med hvite gerbraer og husfreder i stetteglass.  Det var veldig enkelt og vakkert synes jeg.
Her er det lykkelige brudeparet utenfor teltet i hagen...

Jeg hadde en nydelig brudebukett, sydd rose... fantastisk fornøyd med det valget.
Kjolen er fra Lilly, et dansk merke som har mange nydelige kjoler til en veldig fin pris.


Bryllupskaken var en fem etasjes kake med hvit marsipan og lille roser. På den nederset er hjertene som gikk igjen på alt av trykksaker og på den midteste kaken er det tekst med navnene våre og dato.
Var veldig spent på resultatet etter å ha tegnet og forklart for konditoren hvordan jeg ønsket det.


Selvfølgelig hadde vi to nydelieg brudebarn.... min kjære sønn var brudesvenn og hans jenvaldrene venninne, og datter av min venninne, var brudepike. Så flotte barn og så flinke.


Til slott en lykkelig og litt varm brud. Det var ca 28 varmegrader denne dagen.
I bakgrunnen ser dere en gammel høyvogn med halmballer i. Her ble det servert litt mat mens vi var hos fotografen. En koselig vri for å få enda mer bonderomantikk inn i bryllupet vårt.


Det var en titt av mitt og mannens drømmebryllup i 2009.

Må vise dere den lille runaway bride hendelsen også da....
Hva gjør man når den flotte sønnen kommer midt under middagen og trenger hjelp for å gå på do... jo da tar man kjolen oppunder livet og løper avgårde på høyhæler.... Det gikk bra med begge, både han som måtte på do og hun som løp med livet som innsats
Ekstra morsom bildeserie som fotografen vår fikk fanget opp.