mandag 20. oktober 2008

Oppdatering for uke 42 og 43

Oppdatering fra sist uke...

Ventilasjonsfolkene la opp hele anlegget... men gjorde jo selvfølgelig feil og måtte gjøre deler av jobben på nytt... Først la de røret der pipa skulle stå, så klarte de og plassere tre av fire rør fra loftet til første etasjen feil... De gikk rett igjennom dører osv.. SÅ det var ikke bra. Men de kom å rettet opp og gjorde det rett.

Murerne fikk opp begge pipene og fikk kledd inn den ene pipetoppen over taket med murstein. Det ble dritlekkert.

Kjøkkenleverandøren var å tok kontrollmål av kjøkkenet slik at det blir riktig. Vi gjorde noen småjusteringer og renger med at nye tegninger og pristilbud kommer i dag


Planer for uke 43

Rørleggeren skal komme denne uken og trekke alt av rør osv i første etasjen. Begynner vel i dag mandag tror jeg.

Murerne kommer tilbake i morgen tirsdag for å sette opp peisen mellom kjøkken og stue. Er det fint være, kan det være de tar å kler pipa over taket i steden... Vi får se.

Snekkerne som ble permitert har gitt oss pristilbud på å isolere, plaste, lekte, sette opp delevegger i annen etasje, samt sette på gips etterhvert... De skulle ha så og si ingenting for at de to skulle jobbe for oss i 14 dager så på torsdag kommer de og begynner med det :o)

torsdag 16. oktober 2008

Mye som skjer i det stille

Er ikke alt som er like spennende og ta bilder av, men en liten oppdatering av hva som har skjedd den siste uken kan jo komme for det.


Denne uken har ventilasjonsfolkene vært å lagt den balanserte ventilasjonen... MEN hadde det enda vært riktig. Tre av fire rør er plassert feil og står midt i døre ol.. Ikke så veldig praktisk. Så byggeledern skal på befaring her i morgen og se på det.


Murerne har brukt de siste dagene på å sette opp pipene. Så i morgen skal de forblende den delen som er over taket med "gammel" tegelstein. Tror det blir lekkert. Mandag vil de mure opp peisen som skal stå mellom kjøkken og stuen vår. Gleder meg masse til å se resultatet. Vi har valgt å gå for en Nordpeis, modell N-23G Chrome matt, se bilde. Peisen har innsyn fra to sider slik at vi kan nyte synet av flammene både fra kjøkkenet og stuen. Hvordan den endelige peisen blir seende ut vet vi ikke for den veien blir litt til mens de støyper :o)


Er jo ikke helt arbeidsledig vi heller da. I helgen skal vi lempe Glava isolasjonen opp i annen etasje slik at det etterhvert kan startes opp med isolering osv.

Samt at vi har brukt tiden på å bestemme oss for tapeter og skal en tur til malern i morgen for å finne matchende farger til disse. Gleder meg til å finne ut hvilke farger det blir. Tror i alle fall tapetene blir bra. Skal få lagt inn bilder av både taper og fargevalgene når de er helt klare.

torsdag 9. oktober 2008

En ny uke snart unnagjort

Mye skjer i løpet av en uke.... Da jeg kom kjørende mot tomta i dag var dette synet som møtte med :o)
Måtte ta ett bilde litt nærmere også da. Nå ser man virkelig hvordan huset blir seende ut på tomta nå... Det er allerede mye folk som har vært innom tomta og til og med huset for å titte. Folk tar seg til rette ja... Dette er synet som møtte meg da jeg kjørte inn på gårdsplassen. Takvinduet er oppe til og med. Moro og se. Takvinduet skal være på badet i annen etasje.
Huset fra litt annen vinkel slik at man ser mer av fasongen. Det som ligger i forkant på bildet er pipene som skal mures opp inne i huset :o)Tok ett par bilder inne også da. Her står jeg med ryggen mot vinduet og kjøkkeninnredningen og ser ut mot stuen.
Her står jeg med ryggen mot kjøkkenvinduet som er på langsiden og ser mot der kjøkkeninnredningen blir og mot vaskerommet. Gleder meg til tingene er på plass :o)
Måtte klarte opp i 2. etasje en tur også da. Her står jeg inne på vårt soverom og ser mot soverommet til ungene og loftstuen.
Dette er vinduene i tv-stuen... Var helt fantastisk utsikt der før de satte på gipsplatene da...hehe men den kommer jo tilbake.
Her står jeg midt i midtveggen på rommene til ungene og ser mot tv-stuen, badet og soverommet vårt. Her kommer det fine buede vinduet som blir seende fra både første og annen etasje. Blir jo ganske åpent her i trapperommet.
Her ser man hovedinngangen med det samme vinduet :o)

Nå blir det litt stillestående på husets fremdrift på utsiden, siden vinduene er 14 dager forsinket. Eller egentlig kommer de til tiden siden vi fikk oppstart lenge før vi skulle. Men huset blir ikke stående tomt og stille for det nei... :o)

Til uken blir pipene murt opp og peisen mellom kjøkken og stuen skal også mures opp. Det blir kult å se hvordan dette blir seende ut til slutt.

Uken etter kommer rørleggeren inn og skal legge rørene sine i første etasjen.

Blir spennende og se hvordan ting blir seende ut når disse tingene er på plass :o)



onsdag 1. oktober 2008

Husets form tar til...

De er så tydelige de endringene som skjer på tomta og huset om dagen...
Da jeg kom kjørende oppover veien i ettermiddag var dette synest som møte meg
Her ser man huset fra innkjøringen til gårsdplassen...
Sydenden av huset
Sett fra hjørnet på garasjen omtrent
Måtte jo ta noen bilder inni huset også, nå som alle deleveggene i første etasjen er oppe.
Det vi ser er vaskerommet. Den åpningen er døren ut i første omgang, men døren inn til kjøkkeninngangen når den er bygget
Her står Sindre i døråpningen til badet i første etasjen... Bak han finner man kontoret/gjesterommet
Her står han med kjøkkenet i bakgrunn
Her kommer den store og flotte verandadøren vår etterhvert
Til slutt ser man deler av stuen...
Måtte vist ta med ett bilde av takstolene som skal opp i morgen, med utbygget hvor tv-stuen skal være.