tirsdag 23. februar 2010

Familiehelg

I helgen har vi feiret familiebursdag for to av husets beboere. Alltid like koselig med familiesammenkomster.
God gutten vår, Sindre ble 7 år på fredag og fikk starte dagen med frokost og kake etter gaveåpning i senga.


Søndag dekket vi til 14 store og 2 små på kjøkkenet og feiret 7 åringen og mor som begge er februar barn.
Mor i huset hadde helt glemt å kjøpe bomster til helgen så det var godt jeg fant noen nødløsninger ang bordpyntingen. Mye enkelt og fint man kan få til med enkle midler.



Dessuten var jeg så helig at flere av gjestene hadde med seg vakre tulipaner til meg. Det finnes jo ikke noe vakrere og mer vårlig enn tulipaner. Så lei som jeg begynner å bli vinteren nå så passet det meg perfekt.



Får vise frem den lille frøkna i huset også når jeg først har vist bilde av store gutten vår.
Lille Andrine har oppdaget at det er veldig gøy å trille dukkevogn. Noe hun forøvrig har veldig dreisen på. Snur og vender og kommer seg rundt de utroligste steder.  


Man kan ikke si noe annet enn at barn og familie beriker virkelig livet....

torsdag 18. februar 2010

En god tjener er en stumtjener

Humoren er ikke helt på topp etter en lang dag, men men...

Da jeg vokste opp hadde vi en flott stumtjener i storgangen hjemme på gården. Egentlig syntes jeg den var kjempe skummel der den stod i en kald og ganske mørk gang, med masse jakker på seg.
Når vi bestemte oss for å droppe skyvedørsgardroben i hallen, måtte vi finne et alternativ til hva vi skulle tilby våre gjester å henge klærne sine på. Hallen vår inneholder gamle arvemøbler i mørkt treverk og for å ikke bryte for mye med stilen ellers i rommet måtte vi komme på noe lurt. Det var da jeg kom på den vakre stumtjeneren mine foreldre hadde stående. Ikke verst å gå fra skummel til vakker på ca 20 år. Se på de vakre detaljene....

Jeg spurte mine foreldre om de skulle bruke den og hintet litt om at hvis de ikke skulle det ønsket vi oss den til å ha i hallen. Så sagt som gjort.... den dagen vi inviterte til innflytningsmiddag med familene våre kom mine foreldre med en kjempe flott gave til oss, nemlig den gamle stumtjeneren. Stumtjeneren har gjort sin tjeneste i familien i ca 150 år og nå er den vår. Den passet perfekt inn i hallen vår og jeg virkelig elsker den der den står....

Vi er så heldig som finn den av mine foreldre.
Tusen, tusen takk, mamma og pappa

onsdag 17. februar 2010

Et minne har kommet opp

I 2007 var jeg og min kjære på romantisk kjærlighetsferie i Egypt sammen. Det var en fantastisk opplevelse.
Siden dette var vår første felles ferie, ønsket vi å kjøpe med oss et minne hjem. Vi drev på den tidn og planla huset vi skulle bygge og hadde tanker om hvor vi skulle ha dette minne også. Men den gang ei... ting blir ikke akkurat slik man har tenkt.


Nå har tanten min vært så snill å ramme inn bildet vårt slik at vi har fått hengt det opp, et helt annet sted i huset enn der vi planla. Bildet er kjøpt på en papyrus fabrikk vi var innom. Rammen er en utrolig flott ramme med en litt ubestemlig overflate. Den er ruglete med både elementer av sølv, grått og brunt.


Bildet har fått plass på veggen mellom pipa og dobbeltdørene mot hallen. Under står den ene av de to Barcelona-kopi stolene våre. De er forøvrig kjempe gode å sitte i. Kan virkelig anbefales om noen vil at en moderne og god stol.

lørdag 13. februar 2010

Gratulerer til alle...

Vil bare ønske dere alle en fin morsdag, valentines day og fastelavens søndag, alt etter hva dere feirer.

Ta vare på hverandre i hverdagen!

søndag 7. februar 2010

Nytt prosjekt på gang

En drøm... jeg har en drøm... om et rundt bord med fire-fem stoler rundt, til å ha midt i stuen. Har lett og lett på nettet i lang tid, men det jeg finner er enten i feil ende av landet eller for dyrt i forhold til hva jeg er villig til å gi for det. Noen tror vist de kan legge på noen tusenlapper pga av adresse eller noe. Det folk selger og de de vil ha for det, henger ikke alltid på greip.

Men før helgen kom jeg over en "ødelagt" skjønnhet som kan bli helt perfekt for meg. På bildet, som er hentet fra finn.no, er bordet en skam stakkars., men i morgen skal jeg hente det og da skal det snart få ett nytt liv.

Dere ser kanskje hva jeg mener... Men tanken min er at det skal males hvitt. Jeg tror det kan bli et kjempe lekkert bort i stuen min. Gleder meg allerede til å sitte ved bordet med ett glass vin, med begge verandadørene på vidt gap til sommeren...

Nydelige roser

Denne nydelige buketten møtte meg da jeg kom hjem fra jobben på onsdag. Den var fra min kjære mann og vår to nydelige barn.

Anledningen var at mor i huset feiret bursdagen sin. I tillegg til den nydelige buketten fikk jeg en herlig dunjakke fra Bergans. i Dark Pink farge. Å, som jeg allerede har forelsket meg i den

Sjekk så fine de ble etter noen dager, slik at de har kommet ut i all sin prakt.

torsdag 4. februar 2010

Et arvestykke

Da mine besteforeldre solgte huset og flyttet i leilighet delte de ut masse fine ting til barn og barnebarn. Jeg ble kjempe glad for alt jeg fikk og i vårt nye hjem har tingene fått sine flotte plasser.

Den gamle kommoden stod ved inngangen til besteforeldrene mine og nå står den staselig under trappen vår med en kjempe fin lampe fra Perfekt Home, et bilde av Vebjørn Sand og litt små dill.

Kommoden inneholder duker, både av nyere og eldre årgang. Moro og ha de gamle arvedukene i en gammel kommode. Usikker når kommoden er fra osv, men for meg er det affeksjonsverdien som er det viktigste.

mandag 1. februar 2010

nytt gammelt skap i hus

Bestefaren min spurte meg for en stund siden om jeg ville ha et gammelt skap han hadde stående på bua. Det var litt slitt og den ene glassruta var sprukket men det lar seg jo fikse.
Selvfølgelig var det ja fra min munn på et slikt spørsmål. Jeg så for meg hvor det skulle henge og alt bare ved å mottat den telefonen.

Skapet er i alle fall nå i hus og venter på at våren skal komme slik at jeg kan pusse det opp før jeg henge det opp på veggen. Enn så lenge står det nå inne på vaskerommet på plassen sin. Det blir så fint tror jeg når det blir ferdig.

Planene mine er vi skal pusse ned skapet og male det lyst utvending og på hylleplatene. Bakplata har jeg lyst å tapetsere med en flott tapet fra Borge.


Hva vi skal bruke skapet til? Ja si det, er ikke helt sikker. Jeg tror jeg har lyst å ha de store hvite dukene mine i det, litt oppbevaring av lysestaker osv. Synes det er vanskelig å si helt sikker før man ser det ferdige resultatet på veggen. Som jeg gleder meg til det er ferdig.