tirsdag 28. juni 2011

Må vise dere noe lekkert

Som jeg nevnte i et innlegg tidligere, har det kommet en ny serie med stikkontakter og lysbrytere som heter EXXACT. Utrolig lekkert. Viste dere bilder av stikkontakter med glassramme i et tidligere innlegg.
Nå skal dere få se noe mye kulere.
Utgangspunktet er to slike rammer til bryter.



Det er rett og slett en ramme du slev kan bestemme utseendet på. Under brytern finner dere de fargevalgene som følger med som standard i pakningen. En av dem er blant annet en gjennomsiktig ramme med mønster (du ser det på bildet over) 


Det som gjør dette så kult er at du kan bruke hva du vil i disse rammen og dermed lage helt eget design som ingen andre har likt. På bildet under ser dere en tapet bit fra barnerommene i huset vårt. 


Skåret ut rammene, også i tillegg ser dere de to delene ramma består av.


Deretter settes dette sammen til egen designet rammere som kan brukes til lysbrytere og enkle stikkontakter.


Så til det kule...
Når man setter de på veggen med tapeten bak, blir lysbryterne så og si usynlige i forhold til vanlige brytere. Utrolig stilig  og skikkelig lekkert.


 


Hadde vi bygget nytt hus i dag eller pusset opp huset, skulle jeg definitivt kjørt en gjennomført stil med produktene fra EXXACT, fra Schneider Eletric. 

mandag 27. juni 2011

Uteplassen er ferdig i denne omgang...
Vi har fått satt på plass utemøblene igjen og jeg har fått pyntet opp litt. Det gjenstår enda litt småtteri, men slik er det vel alltid. Resten får man ta litt om litt, når man finner de rette tingene man ønsker seg.

Har hengt opp sånne tynne trågardiner fra ikea på hver side, det gjør at sitteplassen bli så mye lunere og mye koseligere. Har i tillegg fått opp de fine lampene vi fikk til bryllupet vårt for snart 2 år siden.



Inne i kroken foran den ene utehøytalener har jeg hengt fire hjerter av kvist.
En koselig og romantisk detalj synes jeg.
Hjerter betyr mye for meg... jeg er veldig glad i det.

Her ser man "inn" på uteplassen. Til venstre har og i hjørnet har jeg gamle staur fra gården jeg kommer fra. Litt usikker på om jeg bare skal la de være slik til pynt eller om jeg skal gjøre noe mer ut av de. Får fundere litt på det. Der det runde bordet står skal vi lage et "utebenk" til vaffelsteking, avlastning osv. Har tenkt å sette hjul på det slik at vi kan flytte det bort til grillen ved behov.
Tror det kan bli veldig stilig når det blir ferdig.

Nå håper jeg bare værgudene lar oss nyte uteplassen vår i sommer!


 

søndag 26. juni 2011

Vi har tilbragt deler av helgen på hytta i sosialt lag. Utrolig deilig når været består av blå himmel og sol. Deler noen bilder med dere av hytta.


Utsikten fra  terrassen på hytta..


Etter hytteturen var vi i bursdag til min pappa. Han ønsket seg ny hagebår og det fikk han selvfølgelig. Lillemor måtte teste den ut og fablet om at det var et svømmebasseng sammen med fetteren sin. Unger har herlig fantasi...

Nå skal resten av kvelden nytes her hjemme.
Håper alle dere andre også har hatt en fin helg!

lørdag 25. juni 2011

Den store Glansdagen

I dag er den store Glansdagen, hvor mange flotte bloggere skal møtes i Oslo. Dessverre får jeg ikke selv vært en del av dette, siden andre plikter kaller.... men tro meg... jeg er så lei meg for det.

*drømme*
Seminarer med Den Gode Feen, Emmeline, Kaspara, Anettes Hus og Fryd + Design

Interaktiv time med de fantastisk dyktige Lisbeth Larsen (fargesjef i Jotun), stylist Jannicke Kråkvik og fotograf Siren Lauvdal.
Lunsj og shopping på House of Oslo

Festmiddag med Sigrid Bonde Tusvik, Marianne Aas Hansen og Emmeline. 

Som jeg skulle ønske det var jeg som var i Oslo i dag.... men dere jenter som skal dit... Kos dere masse og blogg om det slik at vi som dessverre ikke får været der får ta en bit av moroa i etterkant.

Kos dere så mye i dag!

fredag 24. juni 2011

Forandring fryder

Bransjefolk må alltid teste ut nye produkter som dukker opp... Mannen jobber i elektrobransjen og har nå byttet ut de vanlige hvite stikkontaktene våre med noen nye lekre stikkontakter med glassramme, fra EXXACT.

De gamle:


De nye fra EXXACT




Synes det ble veldig bra jeg. Disse er så og si helt flate og bygger svært lite i forhold til de gamle.
Kommer tilbake med flere lekre saker fra den nte EXXACT serien til Schneider Electric. Så er dere i bygge eller oppussingmodus, bør dere definitivt sjekke ut dette før dere går for de vanlige hvite stikkontaktene og bryterne. Følg med for mer nyheter og smarte tips. 

søndag 19. juni 2011

Så nære så nære....
men er det ikke typisk at man har fått akkurat for lite materiell. De som leverte materielle til den nye uteplassen har regnet feil så vi mangler vel 3-4 lengder med plank for å bli ferdig. Utrolig kjedelig, men men... lite vi får gjort med det i kveld. Synes nå det ble ganske bra uansett jeg da. Gleder meg veldig til å få på plass møblene ordentlig, henge opp lyktene osv osv..

Slik så det ut for en uke siden...

Mannen har i dag hatt god hjelp av begge ungene som har vært med på å skru i skruene i bordene.




Slik ble altså resultatet før de siste bordene innerst er på plass og før alt er satt på plass igjen. Tror det blir bra med alt på rett sted igjen. Flinke mannen min som gjennomfører prosjekt for prosjekt her hjemme. 


torsdag 16. juni 2011

Endringer i gang

Vi skal jo bytte ut belegningssteinen på uteplassen med treplatting.
Nå er jobben i gang for fullt.


I går kveld ble mannen og jeg ferdig med å ta bort alle belegningssteinene. Det var litt kjedelig og slitsom jobb, men det gikk greit når  vi var to.  


I dag har vi begynt å lage det nye gulvet. Tror virkelig dette skal bli kjempe bra. Mannen har i alle fall sine tanker om resultatet. Moro med fremgang da. 


Her er mannen i gang med å legge noen av terrassebordene. Flinke mannen min som står på og ordner med alle mulige prosjekter. Gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet når alt er klart. 


tirsdag 14. juni 2011

Endelig er blomsterkassene foran huset ferdig.... JIPPI!!!! Ting tar noen ganger lengre tid enn planlagt, men slik er det når man ikke får tak i det man vi ha osv. Men NÅ.... er alt på plass.

Slik ser det ut når du ønskes velkommen til Livets Drøm:

Noen bilder litt nærmere...




Måtte vise frem at det snart er full blomst i bedene også. Har to bladliljer som har masse knupper, hortensiaene og margerittene er jo i full plomst, men samtidig masse knopper.




mandag 13. juni 2011

2. pinsedag ble tilbragt i hagen. Grilling med "storfamilien", noe som innbefatter foreldre og søsken med familie på begge sider. Veldig koselig.


Gleder meg veldig til uteområdet blir ordentlig ferdig... men slik så det nå ut i dag når vi hadde dekket til familiemiddag.



Håper dere har hatt en fin pinse!

søndag 12. juni 2011

Pinsehelgens store prosjekt

Dagens utgangspunkt:


Prosessen....

Min kjære pappa og jeg graver jord fra traktoren og over i trillebåra.


Min pappa og min mann legger på matjord til slutt.


Dagens resultat:



Vi har med andre ord plantet hekken i dag. Synes det ble ganske så bra jeg. I morgen skal vi få sådd til den biten med jord som ble lagt til nå. Nabotomten var tilrettelagt for hus på skråtomt, men så ble den fyllt opp. Dermed ble jo den skråningen vi hadde laget erstatet med rett hageflekk. Veldig kjekt det da Det utgjorde ganske mye faktisk. Nå begynner det å se ganske bra ut her synes jeg... Markiser på plass, to hekker, beplantning i urner og bedd, huset er malet. Er ikke mye til som gjenstår av årets prosjekter da.
Snart kan vi bare nyte hus, hage og sommeren. 




lørdag 11. juni 2011

Pinsehelgen er her og den blir nok ikke akkurat avslappende her i huset nei. Tidligere i ettermiddag kom nemlig gartneren med ...  masse hekkeplanter. Valget falt på Thuja Smaragd. Ikke akkurat første valget, men et billig og hurtigvoksende alternativ. Spesielt når man ønsker å dekke for innsyn.


Grøfta er jo grav tidligere, ved hjelp av min snille bror. Så i morgen skal familien ut av huset og i arbeid ja. Gleder meg veldig til å få opp hekken. Blir brått litt mindre innsyn til/fra naboen  når den er oppe.

I tillegg har et Sag og Høvleri vært her og levert materiallene til det nye gulvet på plattingen vår. Vi la belegningstein for 2 år siden men er ikke fornøyd med det... så nå skal vi bytte over til treplatting.


Som dere ser er det ikke akkurat vakkert der ute.. Ikke det at vi er ferdig med å gjøre det vi skal, men jeg har satt noen prosjekter på vent i påvente av nytt gulv.  Vi ble nødt til å flytte søylen som du ser på bilde, noe som gjorde at det ble "hull" i plattingen. Ikke enkelt å få ned noe i det hullet uten å måtte ta opp store flater. Dessuten er det alt for dårlig drenering der, slik at når det er veldig mye regn, får vi nesten badebasseng. Men noen erfaringer rikere blir man når man skal gjøre alt selv.


Med nytt gulv vil det bli mindre problemmer med vann i alle fall. Mannen er en rastløs fyr så han synes det er kjekt med prosjekter, så vedlikeholdet vil gå greit. Det jeg gleder meg mest til er å få ordnet en liten benk der hvor det runde bordet står. Skal være til avlastning, oppbevaring og til enkelt matlaging, som vaffelsteking osv. Dessuten skal jeg teste ut noen planer jeg har, men vil se om jeg synes det blir noe fint før jeg evt gjennomfører de og viser de frem.

fredag 10. juni 2011

Give away og jubileum hos Tine's Kreative hjørne

En kjempe flott blogg jeg følger har 1. mill jubileum og en stor flott give away i den forbindelsen. Har su også lyst å ta turen innom og delta? Trykk på bildet under og kom rett til innlegget.


Anbefaller virkelig turen innom. 
I går tilbragte jeg dagen på Bislett Games...
Hadde en kjempe flott dag, sammen med en herlig gjeng.
Jeg har jobbet som frivillig på BG en god del år nå.
I år var det masse ekstra med Usain Bolt på besøk.


I år var en av mine jobber blant annet på indre bane med å veilede utøverne til presseområdene, samt ta med enkelte av de til pressekonferanser. Da er det moro at de norke jentene Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic gjorde det kjempe bra. Mens jeg stod å ventet på Ezinne, som tok en flott 3. plass, kom Christina i mål like ved og vant. Det var liv på stadion det.


***