mandag 23. januar 2012

Skattejakten del 2

Det er flere som synes det var dårlig at jeg ikke sa hvor jeg fant skattene mine. Okey da.... jeg skal fortelle det til dere, men ikke si noe videre da. Etter at vi flyttet inn for snart tre år siden hadde vi jo mye overskuddsvarer som vi ikke trengte der og da og satte alt av bokser på loftet i garasjen. Da jeg ryddet der i fjor høst kom jeg over flere bokser med ting jeg egentlig skulle hatt inne merket jeg.
Deriblant det gamle sølvtøyet og det som vises i dagens innlegg. 

Tenkte jeg skulle vise dere de andre små skattene jeg fant. 
Nemlig noen flotte gamle skrin, noen tomme og noen med innhold. 

Dette skrinet er et gammelt treskrin  med flotte detaljer.
Akkurat dette skrinet var tomt, men flott innvendig, dekket av silkestoff.Det andre skrinet var et gammelt skrin med rosemønster. Under fant jeg et brennmerke og jeg mistenker at det er min oldemor som har laget dette skrinet i 1898. Uansett veldig morsomt med et slikt gammelt skrin.Til slutt skal dere få se selve kromtoppen av funnet. 

Dette er et nydelig treskrin som inneholdt masse fint. 


Innvending er det et flott innrammet speil 


Og forskjellige pynteting og syting. De to små like rundingene øverst i hvert hjørne er også speil og et broderi i midten. Dessverre er den originale saksen borte, og blitt erstattet med en annen gammel sølvsaks.


Øverste delen kan løftes ut og under her lå det masse flott.


Et lite oversiktsbilde over innholdet


To flotte pyntenåler med perle på og et bilde av eieren av skrinet. Min tipp tipp oldermor Sofie som levde mellom 1850 og 1900, så det er et virkelig gammelt skrin.


Det andre som lå oppe i skrinet var to flotte gamle hefter med mønster, et flott brodert og papirutskåret hefte med stoff inni til å ha nåler, en gammel liten trådsnelle og et lite oppbevaringsboks til ring. Et silke lommetørkle med broderi på og to ting jeg er litt usikker på hva ble brukt til. Den ene er laget av treverk og den andre av elfenben. Utrolig morsomt å ta vare på for ettertiden. 4 kommentarer:

Therese sa...

Så utrolig flotte skatter. Det siste skrinet med alt innholdet var jo helt nydelig. Heldige du!!
Klem

Hege sa...

Moro med skatter! Men jeg som planlegger hus er nok mer opptatt av hus idag :) OG; Dere har et veldig fint hus :) Hvor stort er det? Har dere tegnet selv ? Minner litt om et Block Watne hus jeg har sett...? Hva er du mest/minst fornøyd med ? Jeg tar i mot alle tips jeg kan få :)
Ha en fin mandag!
KLem Hege

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Hei Hege!
Morsom prosess dere driver med om dagen... Kan lage et innlegg om huset vårt jeg.... så får du detaljer osv i det.

Marlene Larsen:) sa...

De tingene du ikke vet helt va ble brukt til tror jeg er ruller. Altså i riktig gammle dager rullet de håret rundt disse, slik at de fikk krøller. :-)